Prøver å få ro i tankene midt inn i hodepinen

For meg er det fargelegging som fjerner fokuset fra hodepinen.

image

På nevrologen ble det konkludert med kronisk migrene. Jeg har migrene symptomer og smerte i hytt og pine, og sikkert en god andel med stresshodepine og andre hodepiner. Jeg har alltid prøvd så godt jeg kan å ikke bruke for mye smertestillende, for det kan også trigge hodepine om det overforbrukes.

image

Jeg har prøvd å holde meg til å kun ta smertestillende når det gjør så vondt at jeg har problemer med å snakke rent, eller å huske telefonnummeret mitt. Men har også tatt en del for å få sove. Det er ganske problematisk å sove når du føler at pulsen i øret er så kraftig at du ligger på puten og vugger i takt som en liten båt innerst i havna. Dette fører også til at jeg blir sjøsyk og kvalm, så da blir livet litt ekstra utfordrende.

image

Når det holder på som verst, er det greit å ha noe å holde på med som ikke krever noe, og som er lett å holde blikket fokusert på. Jeg har derfor hengt meg på trenden med å fargelegge. Det er ganske deilig og avslappende å fokusere på tusj og rammer som skal fylles inn. Ingen farger er feil og det er ingen som krever at jeg ikke må tegne over strekene. Veldig sutalaust for å bruke et godt norsk begrep.

image

Det kan være litt slitsomt for alle mine venner som blir bombardert med fargesterke tegninger i både instagram og facebook. Men jeg er ganske avhengig av å skru tankene mine på enkle handlinger for å slappe av så godt som mulg, mens hodet dundrer.

image

Jeg syns det er deilig at det går an å være fargerik, selv i en hverdag med smerter. Dette er også en måte å ta tilbake kontrollen på. Jeg kan finne gleder i dette livet selv om jeg har vondt i hodet. Det finnes der for alle. Vi må bare være åpne for å lete.

image

Hva kan du finne glede i mens du sliter og har det vondt?

2 kommentarer til «Prøver å få ro i tankene midt inn i hodepinen»

  1. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this superb blog!
    I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
    I look forward to fresh updates and will talk about this website with
    my Facebook group. Talk soon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *